Vrei sa prepari pentru masa de paste cozonaci moldovenesti si nu gasesti reteta potrivita?
Iata o reteta traditionala pentru a prepara cozonacei pufosi si gustosi!

Ingredientele de care ai nevoie:
1 kg faina extra, 6 oua, 250 g zahar, 60 g drojdie, o fiola de esenta de rom, coaja de lamaie, o lingurita de sare, 2 linguri de smantana, 100 g unt, 600 ml lapte caldut, 75 ml de ulei!
Umplutura pentru 2 cozonaci cu nuca: 400 g nuca macinata, 300 g zahar, coaja de la o lamaie, 4 albusuri batute spuma si putina sare!
Umplutura pentru 2 cozonaci cu mac: 400 g mac macinat, 300 g zahar, 250 g apa, coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 2 oua, 50 g stafide, putina sare si esenta de rom!
Mod de preparare!
Pentru cozonacul moldovenesc cu nuca sau mac, se pune faina in vasul in care se framanta, se face loc la mijloc pentru a se pune drojdia inmuiata cu doua linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care se lasa o jumatate de ora la crescut.
Se adauga galbenusurile frecate cu zahar, aromele, smantana si untul. Se incepe framantarea adaugand cate putin lapte caldut, pana cand se obtine un aluat care se dezlipeste de pe mana. In final se adauga cate putin ulei si se framanta pana cand termina uleiul.
Se lasa la crescut acoperit cu un prosop, pana cand aluatul isi dubleaza volumul, dupa care se imparte aluatul in doua parti si se fac doi cozonaci umpluti cu nuca, mac, rahat, stafide, dupa preferintele fiecaruia!

Umplutura de nuca pentru 2 cozonaci se obtine din 400 g nuca macinata, 300 g zahar, coaja de la o lamaie, 4 albusuri batute spuma si putina sare. Se bat albusurile spuma cu zahar, dupa care se adauga nuca, lamaia si sarea. Se amesteca bine pentru omogenizare completa, astfel incat sa obtinem crema cu care se umple cozonacii
Cozonacii se pot forma impletiti sau simpli in functie de preferintele fiecaruia. Dupa ce i-am umplut si i-am rulat acestia se aseaza in tava, se lasa sa creasca, dupa care se ung cu ou pe deasupra si se dau la cuptor timp de o ora.

Umplutura de mac pentru 2 cozonaci se obtine din 400 g mac macinat, 300 g zahar, 250 g apa, coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 2 oua, 50 g stafide, putina sare si esenta de rom.
Se fierbe apa cu zahar, din care se face un sirop legat, se adauga macul, sarea si uleiul, dupa care se lasa sa dea cateva clocote, apoi se da la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga lamaia, stafidele, ouale, esenta de rom si amesteca totul foarte bine.


Site url: Not Available
Designer: Not Available
Country: Not Available
Twitter: Not Available