tort de ciocolata

tort de ciocolata

Acest tort de ciocolata va incanta oaspetii sau copilasii in zilele de sarbatoare. Pentru ca Sarbatorile de Iarna se apropie cu pasi repezi, te gandesti in fiecare zi ce specialitati sa pregatesti pentru masa de Craciun. Astazi va prezint o reteta delicioasa care nu poate lipsi din deliciile si aromele Craciunului.

Pentru blat ai nevoie de: 350 gr de ciocolata amaruie, 2 oua intregi, 8 oua separate, 200 gr migdale macinate.

Pentru crema: 200 gr ciocolata alba, 200 gr unt, 6 linguri frisca, 50 ml lichior sau cogniac.

Pentru glazura: 200 gr ciocolata cu lapte, 250 gr unt, 2 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie o forma rotunda de cop avand diametrul de 23 cm. Incalzeste cuptorul la 170 gr C.Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi, apoi se lasa la racit. Amesteca 2 oua intregi cu 8 galbenusuri si cu zaharul, pana amestecul devine spumos. Incorporeaza migdalele si ciocolata racita. Se bat albusurile spuma si si se incorporeaza un sfert din cantitate in amestecul de oua si ciocolata. Aseaza un vas plin cu apa in cuptor, pe nivelul inferior. Torni compozitia de blat in forma pregatita, o acoperi cu hartie pergament si dai la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute. Lasi blatul sa se raceasca in forma, timp de 15 minute apoi il scoti si il lasi la racit.

Pentru a prepara crema, pui ciocolata alba si frisca la bain marie. Amesteci pana se topeste ciocolata. O iei de pe foc si adaugi alcoolul. Freci untul cu spuma, incorporezi in el ciocolata topita si racita. Dai crema cateva minute la frigider. Tai blatul in doua.Ungi prima parte cu crema, asezi deasupra cealalta parte si le dai la rece. Pentru glazura, freci untul cu zaharul pudra. Adaugi ciocolata topita la bain-marie. Ungi tortul si il dai la congelator.

Decoreaza tortul cu fulgi lungi de ciocolata!

Emanuela Negura!


Site url: Not Available
Designer: Not Available
Country: Not Available
Twitter: Not Available
Category: Torturi

One Response so far.

  1. Cristina says:

    Arata delicios si sunt sigura ca are si un gust delicios. Abia astept sa incerc sa vad daca imi iese. :)